Over ons

Ons kantoor is gespecialiseerd in bedrijfsadvocatuur, waaronder meerdere rechtsgebieden vallen, zoals arbeidsrecht, ondernemingsrecht, wanprestatie en schadevergoeding, contractenrecht, bestuurlijke boetes en beslagrecht. Adviseren om procedures te voorkomen is onze ‘core business’, echter van procederen zijn we zeker ook niet ‘vies’. Onze advocaten hebben jarenlange ervaring met zowel advies geven alswel procederen. Bij onze dienstverlening staat persoonlijk contact en een praktische aanpak centraal.

Ongeveer 3 jaar geleden hebben we als kantoor het besluit genomen om onze dienstverlening naar (MKB) ondernemers te intensiveren en om ons in 2017 volledig toe te leggen op deze markt. Echter, dat gaat natuurlijk niet over een nacht ijs. In de afgelopen 3 jaren hebben we de structuur van ons kantoor ingericht naar de voorgenomen wijziging om alleen nog maar ondernemers bij te staan. Daartoe hebben we afscheid moeten nemen van collega’s om zo plaats te maken voor nieuwe collega’s die ons team konden versterken op de rechtsgebieden die bij uitstek van toepassing zijn op ondernemers.

Onze advocaten volgen de nodige cursussen om up-to-date te blijven in zijn/haar deskundigheid. Daarnaast hebben wij op kantoor ‘jurisprudentie-overleggen’ en nemen we met z’n allen de laatste relevante uitspraken van rechtbanken, gerechtshoven en de Hoge Raad door.

Elke donderdagochtend hebben we tevens advocaten-overleg waarbij de advocaten de zaken waar ze tegen aanhinken of een casus, een rechtsvraag kunnen voorleggen, zodat we met z’n allen daarover kunnen brainstormen. Uit deze overleggen komen meestal de beste adviezen en/of strategieën voort.

Onze kantoorslogan (Nederlandse nuchterheid, Turkse passie) geeft aan hoe wij naar onze cliënten kijken en hoe we de zaken behandelen: betrokkenheid met de cliënt en met passie en nuchterheid de zaak op z’n juridische merites boordelen en onze cliënten bijstaan. Waar nodig de cliënt afremmen, waar nodig de strijd aangaan ten behoeve van de cliënt. Onze cliënten kunnen erop aan dat wij ze nooit in de steek zullen laten en altijd voor ze klaar staan, juist in de periodes dat ze het moeilijk hebben. Te allen tijde staan de belangen van onze cliënten voorop.

Ejder Köse, grondlegger van Köse Advocaten aan het woord

Al tijdens mijn studie heb ik in 1998 samen met mijn echtgenote opgericht “Köse en Köse Rechtshulp”, een juridisch advieskantoor. Na afronding van mijn studie Rechten aan de Erasmus Universiteit ben ik beëdigd tot advocaat en in 2001 hebben we ons kantoor Köse Advocaten opgericht. Het bijzondere was dat ik direct voor mezelf ben begonnen en niet de gebruikelijke weg heb bewandeld om eerst 3 jaren het beroep uit te oefenen als stagiair-advocaat bij een advocatenkantoor in loondienst, maar meteen in het diepe ben gesprongen en voor eigen rekening en risico een eigen kantoor ben begonnen. Dat is toch wel de Turkse ondernemingsdrift. Het heeft ons geen windeieren gelegd!

Ons kantoor groeide toen al relatief snel, waardoor we in 2006 moesten verhuizen naar ons huidige kantoorpand aan de Bree op Rotterdam-Zuid. Mijn motto was toen: ‘follow the money’, oftewel specialiseren in zaken die op dat moment erg in trek waren als het ware. Omdat ik toen nog een van de schaarsere ‘Turkse’ advocaten was en veel vraag was naar het vreemdelingenrecht, heb ik mij daarop toegelegd in de loop der jaren.

Ik heb mij toen gespecialiseerd in Internationaal en Europees Recht, waaronder het Associatierecht EEG-Turkije valt. Daarnaast heb ik een belangrijke bijdrage geleverd aan de vorming van jurisprudentie met betrekking tot het vreemdelingenrecht en het Associatierecht EEG-Turkije.

In de afgelopen 17 jaren heb ik in vrijwel alle rechtsgebieden geprocedeerd en derhalve ervaring opgedaan in civiele zaken, strafzaken, echtscheidingen en arbeidszaken, waar ik vandaag de dag nog profijt van heb: cliënten kunnen bij mij terecht over de meest uiteenlopende zaken en rechtsgebieden. Bovendien kan ik met die ervaring mijn kantoorgenoten beter coachen en begeleiden.

Ik zeg het met trots: ik heb een heel goed en professioneel team, die ik een voor een allemaal vertrouw en ik weet dat cliënten bij ieder van hen in goede handen zijn.