Werknemer springt uit het raam, werkgever is aansprakelijk voor letsel

Werknemer springt uit het raam, werkgever is aansprakelijk voor letsel

elif-03

Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch, 10 februari 2015

Op 10 februari 2015 heeft het Gerechtshof in Den Bosch wel een hele interessante uitspraak gedaan. In deze zaak ging het om het volgende.

Om 3:00 uur s ’nachts, toen de werkneemster dienst had als nachtassistente in de apotheek waar zij werkte, zijn drie inbrekers via de achterzijde de apotheek binnengedrongen. De werkneemster bevond zich op dat moment op de bovenverdieping. Toen twee inbrekers de verdieping betraden, is de werkneemster uit een raam aan de voorzijde gesprongen. Daarbij heeft zij haar rechterenkel verbrijzeld, een fractuur aan haar stuitje opgelopen en twee wervels gebroken.

Vanwege het feit dat de werkgever geen veiligheidsmaatregelen had genomen en haar werknemers niet de nodige instructie had gegeven hoe te handelen bij onraad heeft het Gerechtshof geoordeeld dat de werkgever aansprakelijk is voor de schade van de werkneemster.