Straf bij frauderen van hypotheekaanvraag

Straf bij frauderen van hypotheekaanvraag

erdal-05

Rechtbank Oost-Brabant 31 juli 2015

Straf bij frauderen van hypotheekaanvraag

In deze zaak is de verdachte veroordeeld tot een geldboete van € 7.500,– subsidiair 72 hechtenis en een gevangenisstraf van 2 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren voor valsheid in geschrift ten behoeve van een hypothecaire geldlening.

Rechtbank stelt vast dat verdachte bij de aanvraag van de hypothecaire geldlening een valse loonstrook heeft overgelegd om de hypotheek te kunnen krijgen. Rechtbank stelt vast dat de verdachte nimmer dat bedrag wat op het loonstrook staat vermeld heeft verdiend. Tevens is voor de rechtbank ook vast komen te staan dat de verdachte nimmer voor dat bedrijf heeft gewerkt.

Verdachte voert aan dat hij niet wist dat het loonstrook vals was en dat hij dat ook niet kon weten omdat hij destijds de hypotheekaanvraag had aanbesteed aan een intermediair. Rechtbank komt tot de conclusie dat niet van belang is omdat verdachte zelf het valse loonstrook heeft overgelegd.