Rabobank moet dokken in zaak pinpasfraude!

Rabobank moet dokken in zaak pinpasfraude!

erdal-02

Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, 16 november 2015

Rabobank moet een hoogbejaarde vrouw die het slachtoffer werd van pinpasfraude ruim 5000 euro schadevergoeding betalen. Dat heeft de geschillencommissie van klachteninstituut Kifid beslist. De bank wilde de vrouw eigenlijk een compensatie geven van 1000 euro, maar daar nam zij geen genoegen mee.

De pinpas van de bejaarde vrouw werd gestolen kort nadat zij deze had gebruikt in een winkel. Meteen na die geldopname werd met haar pas meerdere keren geld opgenomen, nadat de dader waarschijnlijk in de winkel ook haar pincode had afgekeken.

Volgens de commissie treft de vrouw geen blaam en is er sprake van ,,geraffineerde criminaliteit” waartegen de gemiddelde consument zich moeilijk kan weren, aldus Kifid maandag. Behalve het eigen risico van 150 euro is de geleden schade in dit geval voor rekening van Rabobank.