Plaatsen van een foto op Instagram betekent een gevangenisstraf

Plaatsen van een foto op Instagram betekent een gevangenisstraf

erdal-04

Rechtbank Rotterdam, 22 april 2016

Twee vrienden gaan samen uit (de verdachten).

In de uitgaansgelegenheid is een woordenwisseling ontstaan tussen deze twee vrienden en een aantal andere jongens. Zij worden naar buiten gestuurd. Een van de verdachten gaat naar huis. De andere verdachte vecht met de andere jongens. Deze verdachte pakt de jas van het slachtoffer en gaat daarmee naar het huis van de andere verdachte.

Daar doet de verdachte de jas van slachtoffer aan, maakt een foto en vervolgens plaats hij deze foto op Instagram. Rechtbank stelt vast dat deze verdachte wist dat deze jas van slachtoffer was. Desondanks heeft hij deze jas aangenomen. Rechtbank komt tot de conclusie dat verdachte heeft geprofiteerd van een goed dat door misdrijf van een ander is verkregen en heeft hij bijgedragen aan het in stand houden van een afzetmarkt voor gesloten voorwerpen.

Rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 41 dagen.